Milaan / Bezienswaardigheden / Basilica di Sant'Ambrogio

Basilica di Sant'Ambrogio Milaan

De 'Basiliek van Sint-Ambrosius' in Milaan

Galleria degli Uffizi

De Basilica di Sant'Ambrogio is een oude basiliek in Milaan, welke gesticht is door de beschermheilige van de stad, Ambrosius van Milaan.

Info Basiliek van Sint-Ambrosius

Locatie Piazza Sant'Ambrogio 15, gelegen bij metrohalte S. Ambrogio aan de groene lijn 2.
Entree Gratis
Tijden
  • Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur en van 14:30 tot 18:00 uur
  • Zondag van 15:00 tot 17:00 uur
Website Officiële website

Een oude kerk in Milaan: de Basilica di Sant’Ambrogio

De oorspronkelijke kerk is in de vierde eeuw door de Heilige Ambrosius gebouwd. Hij was patroonheilige van Milaan. Na die tijd is het nog diverse malen herbouwd en gerestaureerd, maar de kerk zoals u die nu kunt zien, staat er hoofdzakelijk vanaf de twaalfde eeuw. Wel zijn er nog werkzaamheden aan de kerk geweest nadat Milaan in de Tweede Wereldoorlog slachtoffer is geworden van bombardementen. Het is nu een van de oudste kerken van Milaan, maar vroeger stond de basiliek buiten de stadsgrenzen. Door de gigantische groei van de stad heeft de Basilica di Sant'Ambrogio de ruimte er om heen opgeslokt, waardoor de kerk nu tot Milaan behoort.

Basiliek Sant'Ambrogio MilaanDe basiliek van Sant'Ambrogio
Sant'AmbrogioHet sobere interieur van de Sant'Ambrogio

De aantrekkingskracht van de Basilica di Sant’Ambrogio

De kerk spreekt vooral tot de verbeelding door het open binnenplein met de zuilengalerij langs de kanten. Van binnen is de basiliek niet overdadig voorzien van kleuren en schilderijen. Het mozaïek in de kapel trekt wel de aandacht. Het goud, rood, wit en blauw steken sterk af tegen de overige decoratieve elementen. Ook het mozaïek is tijdens de bombardementen beschadigd geweest, maar de schade aan de basilica is zoals u kunt zien weer volledig gerestaureerd.

Legende van de Heilige Ambrosius

Men zegt dat de duivel de Heilige Ambrosius heeft willen verleiden, maar dat die hier niet aan mee wilde werken. Als resultaat heeft de duivel een schop onder zijn achterste gekregen, waarbij zijn hoorntjes in de witte marmeren zuil links naast de ingang van de basiliek zijn geboord. Twee gaten zijn als bewijs achter gebleven in de Colonna del Diavolo.


Waar ligt de Basilica di Sant'Ambrogio in Milaan?

Sant Ambrogio
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."