Milaan / Bezienswaardigheden / Cimitero Monumentale

Monumentale begraafplaats Milaan

Bezoek de Cimitero Monumentale, de begraafplaats van Milaan

monumentale begraafplaats

Het Cimitero Monumentale is de monumentale begraafplaats van Milaan met indrukwekkende graven en monumenten.

Info Cimitero Monumentale

Locatie Piazzale Cimitero Monumentale (metro: neem de paarse metrolijn 5 en stap uit bij halte Monumentale. Alternatief kunt u de groene lijn 2 nemen naar halte Garibaldi FS en nog 400 meter lopen).
Entree Gratis
Tijden
  • Dinsdag t/m zondag van 8:00 - 18:00 uur
  • Maandag gesloten

Bijzondere ervaring: de begraafplaats van Milaan

Niet iedereen vindt het prettig om een begraafplaats te bezoeken, maar u kunt op de Cimitero Monumentale di Milano verrast worden door de beelden die soms door beroemde kunstenaars ontworpen zijn. U hoeft dus niet per definitie naar een museum of kerk om het werk te zien. De ruime opzet van het Cimitero Monumentale geven plek aan gigantische bouwwerken ter ere van de overledene die er geborgen ligt. Ook zijn er aparte sculpturen te zien, zoals bijvoorbeeld kleine kapelletjes, een uitbeelding van Het Laatste Avondmaal en beelden van engelen.

monumentale begraafplaats in MilaanEntree van de monumentale begraafplaats in Milaan
begraafplaats van MilaanDe indrukwekkende begraafplaats van Milaan

Cimitero Monumentale di Milano

Het kerkhof ligt in het noordelijk deel van het stadscentrum tussen Chinatown en de wijk Zona Farini in. Het ligt vlak tegen het spoor aan. Een bezoek aan deze begraafplaats kunt u waarderen, omdat het niet alleen op artistiek en architectonisch interessant is, u kunt de drukte van Milaan hier afwisselen met een moment van rust en schoonheid. Door de vredige setting en de veelvoud aan objecten in elke hoek van het kerkhof, brengt u er makkelijk een halve dag door. Een bezoek aan dit kerkhof is meer een culturele activiteit door de uitstraling van de imposante graven en het is dan ook niet te vergelijken met een Nederlandse begraafplaats.

Het Cimitero Monumentale stamt uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Het betreft hier een van de meest indrukwekkende begraafplaatsen ter wereld en zodra u het 250.000 vierkante meter grote terrein betreedt, zult u snel begrijpen wat de aantrekkingskracht van dit kerkhof is. De rijkdom van de overledenen is in elk graf terug te zien. Wanneer u voor een lang weekend naar Milaan gaat, is het goed om te weten dat Cimitero Monumentale niet op maandag geopend is. Verder kunnen er op feestdagen afwijkende openingstijden gelden en niet onbelangrijk: toegang is gratis.

Begraafplaats Milaan
Cimitero Monumentale Milaan

Waar ligt de Cimitero Monumentale di Milano?

Milaan begraafplaats
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."