Milaan / Excursies omgeving Milaan

Excursies omgeving Milaan

Dé 4 beste excursies en dagtochten in de omgeving van Milaan

Tours Milaan

Alle info over tours, activiteiten en excursies in de omgeving van Milaan. Tips voor leuke activiteiten en dingen om te doen rondom Milaan vindt u hier:

Even weg uit Milaan? - 4 Tips voor dagtochten

Wilt u de drukke stad ontvluchten en ontdekken wat de omgeving van Milaan verder te bieden heeft? Dan kunt u de volgende vier dagtochten en excursies vanaf Milaan overwegen:

1. Maak een excursie naar Bergamo

Bergamo bezoekenBergamo, een mooie stad vlakbij Milaan
BergamoHet oude plein van Bergamo

Bergamo ligt iets meer dan 50 kilometer ten noordoosten van Milaan en als u de tijd neemt om deze stad ook tijdens uw reis te bezoeken, zult u snel merken dat Bergamo een verademing is. Het gros van de mensen slaat Bergamo namelijk over, om of alleen Milaan aan te doen, of door te reizen naar het Comomeer. Hierdoor is Bergamo – dat sowieso al meer aanvoelt als een groot dorp dan een echte stad – veel rustiger en aangenamer.

Aangezien alle bezienswaardigheden op loopafstand liggen, gaat u het beste te voet op pad in Bergamo. Bekijk Città Alta (eventueel met de kabeltreintje) en de Venetiaanse muren, geniet van de sfeer op de pleinen (Piazza Vecchai, Piazza del Duomo) en bewonder het exterieur èn alle pracht aan de binnenzijde van de Duomo en de Basilica Maria Maggiore. Voor een uitmuntend uitzicht over de daken van Bergamo beklimt u de toren van het Palazzo della Ragione.

2. Comomeer: Como, Bellagio & Varenna

Tour Comomeer MilaanOp excursie naar Bellagio en Como
Dagtocht Milaan ComomeerVarenna aan het Comomeer

Het Comomeer (Lago di Como in het Italiaans) ligt in de provincie Como en de hoofdstad van deze provincie heet ook Como. Het blauwe water, de bergen om het meer en de prachtige natuur met gigantische villa’s maken het een bijzondere omgeving. U komt hier helemaal tot rust en wanneer u de boot pakt, kunt u interessante bezienswaardigheden langs het meer bezoeken. Als natuurliefhebber maakt u een wandeling bij de watervallen in Domaso of de Orrido di Bellano (een kloof).

Wanneer u op zaterdag in de stad Como bent, kunt u de grote markt verkennen waar niet alleen voedsel, maar ook souvenirs en sieraden verkocht worden. U ziet dan meteen ook de stadsmuur die Como omringt. Ook de Cattedrale di Santa Maria Assunta en de Giardini del Tempio Voltiano zijn in Como-stad de moeite waard. En wilt u vanuit Milaan een dagtrip maken? Dan komt u ook door de fleurige plaatsen Bellagio en Varenna. Vergeet uw fotocamera niet.

3. Verken de stad Pavia

Pavia vanaf MilaanPavia, een leuk stadje in de omgeving van Milaan
Excursie Certosa di PaviaHet klooster Certosa di Pavia

Pavia ligt ongeveer 40 kilometer ten Zuiden van Milaan. U bezoekt deze stad vanwege een aantal bezienswaardigheden, zoals de Duomi di Pavia, de Ponte Coperto (overdekte brug) en de botanische tuinen. Ook het kasteel – de Castello Visconteo di Pavia – met het museum kan u bevallen. Niet alleen het kasteel op zich, maar ook de rijkelijk versierde plafonds en de aanwezige kunstwerken zijn een bezoek waard.

Wilt u tijdens uw reis even een moment van rust na de drukte in het altijd bruisende Milaan? Maak dan een heerlijke wandeling door Parco della Vernavola. In elke maand van het jaar is het hier genieten van het water en de bossen. Met wat te eten en drinken in uw rugzak vindt u hier fantastische plekken om te picknicken. Op de heen- of terugweg van Milaan doet u de Certosa di Pavia nog aan. Dit is een prachtig gedecoreerd klooster uit de Renaissance.

4. Bernina-trein naar Sankt Moritz

Trein Sankt MoritzDe Bernina-express naar Sankt Moritz
Excursie MilaanEen schitterende treinreis naar zwitserland

Met de Bernina Express maakt u een prachtige reis door Zwitserland over een van de meest steile treinsporen ter wereld. Door de ramen in de trein kunt u optimaal genieten van het magnifieke berglandschap. Wanneer u voor een dagtrip vanuit Milaan kiest, vertrekt u al vroeg in de morgen per bus naar het plaatsje Tirano. Daar stapt u op de Bernina Express en reist u naar het bergplaatsje Sankt Moritz, waar u wat tijd heeft om deze plaats te bekijken. Na deze korte stop vervolgt de trein haar route terug naar Tirano, om weer naar Milaan terug te keren. Wie geen hoogtevrees heeft moet deze treinreis een keer in zijn leven gemaakt hebben. De pure natuur met bergen en kloven, valleien met helderblauw water en soms sneeuw op de bergtoppen, de bruggen en tunnels die u zult passeren, het is allemaal een lust voor het oog.

tours Milaan
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."