Milaan / Bezienswaardigheden / La Scala theater

Teatro alla Scala Milaan

La Scala, opera en theatergebouw in Milaan bezoeken

Teatro alla Scala

Het Teatro alla Scala, ook wel 'la Scala' genoemd is het neoclassicistische theater en operagebouw van Milaan. Tips voor uw bezoek:

Info, Tours & Tickets Teatro alla Scala

Locatie Via Filodrammatici 2, eenvoudig bereikbaar per metro (lijn 1 of 3 halte 'Duomo'). Vanaf de metrohalte nog 200 meter lopen.
Tickets
  • Begeleide tour museum en deel theater € 29,00 (reserveer uw tickets)
  • Met dit ticket krijgt u het theater te zien vanuit de boxen op het derde niveau zolang er geen gesloten repetities plaats vinden.
  • Bijwonen van een voorstelling? Boek tickets en bekijk het programma via de website.
Tijden
  • Museum: maandag t/m zondag 10:00 - 18:00 uur
  • Gesloten: 7, 24, 25, 26 en 31 december, 1 januari, Pasen, 1 mei en 15 augustus.
Website Museo Scala website

Het Teatro alla Scala bezoeken

Dit theatergebouw in Milaan wordt kortweg ook wel La Scala genoemd en als u het theater bezoekt, bent u getuige van bijzondere neoclassicistische architectuur. Teatro alla Scala is ter vervanging van een ander theater gebouwd, dat in de achttiende eeuw helaas door brand geheel verwoest werd. Milaan is dus altijd dé locatie voor opera geweest, alleen moest er een kerk voor wijken om het nieuwe theater te laten bouwen. Beroemde opera’s zijn voor het eerst hier in dit theater uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld Verdi’s Otello, Puccini’s Madama Butterfly, Rossini’s La Cenerentola en Bellini’s Norma.

Historie van het theater

In de Tweede Wereldoorlog is het theater tijdens bombardementen in Milaan zwaar beschadigd geraakt. Gelukkig heeft men met behulp van de paar buitenmuren die het wel overleefd hadden weer geheel in oude luister kunnen herstellen. Daarna heeft het Teatro alla Scala aan het begin van de 21e eeuw nog een grote renovatie ondergaan. Hiermee zijn niet alleen de architectuur en decoratieve elementen weer opgeknapt, maar is het theater ook voor wat betreft technologische aspecten weer helemaal bij de tijd.

La Scala theater van MilaanHet prachtige La Scala theater van Milaan
La Scala MilaanTeatro alla Scala, het theater in Milaan

Bezoek la Scala in combinatie met een voorstelling

’s Avonds kunt u tickets voor een voorstelling reserveren en een balletvoorstelling, de opera of het optreden van een orkest bijwonen. Eenmaal in de theaterzaal geniet u niet alleen van de voorstelling zelf, maar kijkt u voor de aanvang, in een eventuele pauze en na afloop van alle decoratieve elementen, zoals de karakteristieke, fluweelrode stoelbekleding in de zaal, de centrale kroonluchter en al het goud dat blinkt in de zaal en aan de balkons.

Bezoek Teatro alla Scala in combinatie met een tour

Overdag kunt u het theater bezoeken in combinatie met een gids. Tijdens de rondleiding door het theater hoort u alles over de geschiedenis, de restauraties en de meest beroemde voorstellingen. U bezoekt het naastgelegen museum als u nog meer over de historie van het theater wilt weten en dit zit al bij de prijs voor de tour. Hier ziet u niet alleen theaterkostuums en oude decors, maar ook aankondigingen, instrumenten, schilderijen en beelden. In de bibliotheek van het Teatro alla Scala is diverse literatuur verzameld over opera, ballet en de geschiedenis van theatervoorstellingen.

Waar ligt La Scala in Milaan?

Milaan theater
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 7 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische stedentrip in Milaan Italië gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."