Milaan / Bezienswaardigheden / Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Brera Milaan

Een museum vol werken van grote Italiaanse schilders

Pinacoteca di Brera

De Pinacoteca di Brera is een galerij vol schilderijen in Milaan en toont werken van grote Italiaanse meesters.

Info & Tickets Pinacoteca di Brera

Locatie Via Brera 28 (300 meter van de metrohalte Lanza van de groene metrolijn 2 of 400 meter van halte Montenapoleone van de gele lijn 3).
Tickets
  • Toegang tot het museum is € 15, studenten tussen de 18 en 25 € 2 en tot 18 jaar gratis entree. Het is wel verplicht vooraf te reserveren, wat u eenvoudig via deze website kunt doen.
  • Guided tour Pinacoteca di Brera + Brera wijk € 59.90 (meer info & boekingen)
Tijden
  • Dinsdag t/m zondag 9:30 - 18:30 uur (laatste toegang 17:30 uur)
  • Gesloten op maandag, 1 januari, 1 mei en 25 december
Website pinacotecabrera.org

Ga naar de Pinacoteca di Brera

De Pinacoteca di Brera vindt u in het Palazzo Brera in de Milanese wijk Brera. In het paleis kunt u voor veel meer dan alleen de Pinacoteca terecht, want er is ook de Brera Bibliotheek, een Sterrenkundig Observatorium, de Botanische Tuinen, het Lombard Instituut voor Wetenschap en Kunst en als laatste de Academie voor Fijne Kunsten in gevestigd.

De kunstgalerie Pinacoteca di Brera

U zult hier op geschiedkundig vlak enkele van de meest beroemde kunstwerken kunnen aanschouwen. Er zijn voorwerpen van voor het jaar nul, zoals beelden, vazen en kruiken. Dan zijn er vanaf het jaar 1100 diverse soorten kunstobjecten te zien, bijvoorbeeld schilderijen (waaronder drieluiken), mozaïeken en beelden. Veelal betreft het religieuze uitbeeldingen, van Maria met Kind, Johannes de Doper, Jezus aan het kruis of mensen met daar omheen engelen. Pas veel later werden ook architectuur, dieren, bloemen en fruit geschilderd. Wanneer klassieke werken uw voorkeur hebben, kunt u in de Pinacoteca di Brera uw hart ophalen.

Pinacotheek MilaanBinnenplaats van de pinacotheek van Brera
Pinacoteca di BreraBezoek de Pinacoteca di Brera

Indeling van kunstgalerie

De Pinacoteca in Milaan bestaat uit 36 verschillende ruimten en deze ruimten zijn naar gelang de eeuw, kunststroming of type kunst ingedeeld. Zo is er een aparte ruimte gereserveerd voor stillevens en portretten. Een andere ruimte is ingericht met Italiaanse schilders en hun werk uit de negentiende eeuw. In weer een andere zaal krijgt u de barokke kunsten van Rubens te zien. Een klein deel is besteed aan moderne schilderijen, zoals die van Carlo Carrà, Gino Severini en Giorgio Morandi. Een van de werken van Pablo Picasso – die gefascineerd was door stieren – hangt hier. Gaat u voor een specifiek kunstwerk naar de Pinacoteca di Brera? Checkt u dan voor uw vertrek of het kunstwerk niet uitgeleend is of voor restauratie uit het de kunstgalerie is verwijderd.

Tip voor een muzikale activiteit

De Pinacoteca biedt u eens in de maand de kans om onder het genot van live muziek de verschillende ruimten van de kunstgalerie te beleven. De unieke combinatie van klassieke werken en bijzondere muzikanten zetten de kunstwerken in een heel ander daglicht. Wilt u deze unieke avond niet missen? Dan dient u van te voren wel te reserveren via de officiële website.

 


Waar ligt de Pinacoteca di Brera?

De Pinacoteca di Brera, ook bekend als de Brera Art Gallery, is gelegen in Milaan, Italië. Het bevindt zich in de wijk Brera, in het historische centrum van de stad. De Pinacoteca di Brera is een belangrijk kunstmuseum dat een indrukwekkende collectie schilderijen herbergt, waaronder werken van Italiaanse meesters zoals Caravaggio, Raphael, Titiaan en Tintoretto. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster.

Milaan pinacotheek
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 7 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische stedentrip in Milaan Italië gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."