Milaan / Bezienswaardigheden / San Siro stadion

San Siro stadion Milaan

Het voetbalstadion van Internazionale en AC Milan

San Siro stadion Milaan

Een tour door Stadio Giuseppe Meazza, beter bekend als het San Siro stadion van Milaan; het voetbalstadion van de twee clubs AC Milan en Internazionale.

Info San Siro stadion & Casa Milan

Locatie Het San Siro stadion ligt aan Piazzale Angelo Moratti en bij de metrohalte San Siro Stadio (paarse lijn 5). Casa Milan, het museum van A.C. Milan ligt aan de Via Aldo Rossi 8, dit is een ruime kilometer op loopafstand van het stadion. U kunt Casa Milan eenvoudig bereiken met de paarse metrolijn 5 en uitstappen bij metrohalte Portello.
Tour San Siro Rondleiding door het stadion en het museum
  • Tickets, vanaf € 30,00 (online reserveren)
  • Kinderen 7 t/m 14 jaar en 65+ € 23,00
  • Openingstijden dagelijks van 9:30 - 17:00 uur in de winter (tijdens evenementen en wedstrijddagen kunnen de tijden afwijken)
1. Reserveren Stadiontour

Wilt u een wedstrijd bezoeken in San Siro? Het stadion heeft een capaciteit van ruim 80.000 toeschouwers, waardoor het vaak geen probleem is om voor de niet-topwedstrijden tickets te kopen. De makkelijkste manier is via deze officiële ticket aanbieder en anders kunt u zich registeren bij de officiële website van A.C. Milan of Internazionale.

2. Wedstrijdtickets AC Milan 3. Wedstrijdtickets Inter Milan
Casa Milan Het museum van A.C. Milan
  • Tickets € 15,00 (online reserveren)
  • Kinderen 7 t/m 14 jaar, vanaf € 12,00
  • Het museum is alleen geopend: Elke zaterdag en zondag, en op de dagen van een doordeweekse thuiswedstrijd

Tickets reserveren

Voor de voetbalfans: Stadio San Siro

Het voetbalstadion San Siro vindt u in het Westen van Milaan in de wijk San Siro en dit stadion is al sinds halverwege de twintigste eeuw de thuisbasis voor zowel A.C. Milan als F.C. Internazionale. Het draagt officieel de naam Stadio Giuseppe Meazza, maar eigenlijk hoort u deze naam amper nog terug. Voor supporters van beide clubs en de voetbalclubs zelf is het San Siro. Verder is het interessant dat in het San Siro stadion een deel van de Olympische Winterspelen van 2026 en de Winter Paralympics plaats zullen vinden. Op dit moment zijn er plannen voor een nieuw stadion en dit zou voordat het nieuwe seizoen in 2022 start gereed moeten zijn. Bent u voetbalfan van een van de Milanese clubs? Dan wilt u voordat het San Siro stadion gesloopt wordt nog graag een bezoek brengen.

San Siro MilaanSan Siro, thuisbasis van AC Milan en Inter Milan
San Siro stadionHet San Siro stadion in Milaan

San Siro museum en rondleiding

Tijdens een rondleiding ziet u kleedkamers, voetbalshirts van de belangrijkste voetballers van A.C. Milan en F.C. Internazionale en daarna mag u ook nog het veld zelf op. Na de rondleiding kunt u aansluitend het kleine museum nog bezoeken en niet ver weg van dit museum ligt Casa Milan met Mondo Milan, dat geheel in het teken van A.C. Milan staat. Op beide locaties vindt u memorabilia waar uw voetbalhart sneller van zal kloppen. En een rondje door de voetbalsouvenir stores op een van beide locaties maken uw bezoek compleet.

San Siro – niet alleen voetbal

Het stadion is in het verleden echter de locatie voor meerdere sporten geweest. Zo hebben er ook box en rugby wedstrijden plaatsgevonden. Naast sport is het ook een belangrijke evenementenlocatie, omdat het een groter publiek kan ontvangen. Denkt u maar eens aan de sfeer tijdens een groot concert hier. In de veertig jaren traden hier veel beroemde artiesten op, zoals Bruce Springsteen, David Bowie, Michael Jackson, U2, Madonna en Pearl Jam. Ook veel Italiaanse topartiesten hebben hier op het podium gestaan. Als u fan bent van een bepaalde artiest kan het raadplegen van de evenementenkalender wellicht nog een leuke extra opleveren, zoals het bijwonen van een concert tijdens uw bezoek in Milaan.

Video: Impressie San Siro stadion

 


Waar ligt San Siro stadion in Milaan?

Het San Siro Stadium, officieel bekend als Stadio Giuseppe Meazza, ligt in de wijk San Siro, ten noordwesten van het stadscentrum van Milaan. Het adres van het stadion is Via Piccolomini, 5. Het voetbalstadion van Milaan is de thuisbasis van twee van de grootste voetbalclubs van Milaan, AC Milan en Inter Milan. Het is een van de beroemdste en meest iconische stadions ter wereld, bekend om zijn voetbalgeschiedenis en sfeer. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, namelijk per metro (lijn 5), bus en tram.

Milaan stadion
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 7 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische stedentrip in Milaan Italië gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."