Milaan / Bezienswaardigheden / San Bernardino alle Ossa

San Bernardino alle Ossa Milaan

De kerk in Milaan met de bizarre bottenkapel

San Bernardino alle Ossa

De San Bernardino alle Ossa is een kerk in Milaan bekend om de kapel die is aangekleed met menselijke botten en schedels.

Info San Bernardino alle Ossa

Locatie Piazza Santa Stefano, op slechts 300 meter van de Dom van Milaan
Entree Gratis
Tijden
  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
  • Zaterdag van 9:30 tot 18:00 uur
  • Zondag van 9:30 to 12:30 uur is de kerk wel geopend, maar de bottenkapel is gesloten
Website Officiële website

Een aparte kapel in Chiesa di San Bernardino alle Ossa

Deze katholieke kerk ligt in Milaan op nog geen tien minuten wandelen van de Duomo di Milano, maar staat bij veel minder bezoekers op het lijstje om te gaan bekijken. Het unieke aan deze kerk is de kapel, die voorzien is van duizenden menselijke botten en schedels. Het ontstaan hiervan is te herleiden naar de dertiende eeuw, waarin men ruimte te kort kwam om overledenen te begraven. Er werd toen een ruimte gebouwd waarin de botten werden opgeslagen. De kerk San Bernardino alle Ossa is daarna aan deze ruimte aangebouwd.

Historie Santuario di San Bernardino alle Ossa

Na een brand in de achttiende eeuw is de kerk opnieuw en groter gebouwd. Dat kwam ergens goed uit, want het ossuarium (de bottenkapel) kon hierdoor ook vergroot worden. Het had inmiddels aan populariteit gewonnen en trok vele bezoekers. De gigantische wand bedekt met lagen botten en schedels zal zeker indruk op u maken.

San Bernardino alle OsseDe kerk San Bernardino alle Osse
bottenkapel in MilaanDe bizarre bottenkapel in Milaan

Andere decoraties in San Bernardino alle Ossa

Een zeer bijzonder fresco ziet u wanneer u het hoofd omhoog tilt om het plafond bij de bottenkapel te bekijken. De randen langs de wand zijn nog bedekt met schedels die over de rand turen, een niveau hoger schijnt het daglicht door de ramen naar binnen, maar dan… wordt uw blik gevangen door een bijzonder fresco van Ricci. Het stamt uit 1695 en laat een schouwspel van zielen en engelen zien. De kleuren in vooral geel/goud en diverse tinten grijs geven een zachte indruk. In de hoeken ziet u daarnaast nog de Heilige Maria en andere heiligen. Andere schilderijen in de kerk zijn uit de zestiende tot en met achttiende eeuw en wat donkerder van aard, maar daarom zeker niet minder indrukwekkend.


Waar ligt de bottenkapel in Milaan?

Milaan bottenkapel
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."