Milaan / Vervoer in Milaan

Metro Milaan & Openbaar Vervoer

Alle info over het openbaar vervoer in Milaan

metro milaan

Alle info over bussen, trams, metro, hop on hop off bussen en andere openbaar vervoersmogelijkheden in Milaan.

Vervoer in Milaan

Veel bezienswaardigheden van Milaan liggen op redelijke loopafstand van elkaar en de kathedraal, maar voor enkele verder gelegen attracties zoals het San Siro-stadion wilt u waarschijnlijk toch gebruiken maken van het openbaar vervoer. Voor het vervoer in de stad heeft u drie mogelijkheden, namelijk het uitgebreide metronetwerk, de (historische) trams of de hop-on hop-off toeristenbus:

1. Metro

Het goede metronetwerk van Milaan bestaat uit vier metrolijnen, namelijk de rode, gele, groene en de recent afgeronde paarse lijn. Deze paarse lijn draagt de naam 'lijn 5', maar dat heeft te maken met het feit dat 'lijn 4' nog volop in aanbouw is. Metro's rijden frequent en in de spits zelfs om de paar minuten.

  • Tickets koopt u op in de metrostations bij een ATM-kaartjesautomaat.
  • Een standaard enkele reis kost 2 euro. Dit Ticket Mi1 - Mi3 is geldig in 3 zones; alle belangrijke bezienswaardigheden liggen binnen deze drie zones.
  • Tickets zijn na afstempelen 90 minuten geldig in de metro, trams en bussen. Vergeet zeker niet in een tram uw ticket af te stempelen om een boete te voorkomen.
  • Een dagkaart kost 7 euro, een 3-dagen kaart 12 euro en een 10-rittenkaart 18 euro.
  • Kinderen onder de 14 jaar kunnen gratis meereizen met een volwassene. U dient hierbij wel een ID-kaart van uw kind mee te nemen waarop de leeftijd aangetoond kan worden.

Hieronder treft u een link naar de ATM routeplanner:

Routeplanner ATM

Metro Milaan

2. (Historische) trams

Opvallend in het straatbeeld van Milaan zijn de gele historische trams. Deze trams zijn bijna honderd jaar oud en meerdere tramlijnen zijn nog volop in gebruik. Van binnen hebben de trams nog hun authentieke charme. Een leuke manier om diverse bezienswaardigheden van Milaan te ontdekken is 'Tram 1'. Deze tramlijn heeft maar liefst 39 haltes en begint vlakbij het centraal station met als eindpunt Piazza Castelli. Vooral het traject tussen het centraal station en de Arco della Pace (bij Parco Sempione) is de moeite waard. Voor het gebruik van de tram kunt u de eerdergenoemde dagkaart voor het oenbaar vervoer gebruiken of voor een paar euro een 90 minuten ticket kopen.

Nog unieker is een van de historische trams die is omgebouwd tot een rijdend restaurant, waarbij u ruim twee uur lang een rit maakt door Milaan en verschillende gangen krijgt voorgezet (meer info en reserveringen op ATM website).

Tram MilaanDe historische tram in het centrum van Milaan
Station MilaanHet station van Milaan

3. Hop-on Hop-off bussen

Een leuke manier om de stad Milaan te ontdekken is met de toeristenbus. Deze hop-on hop-off bussen hebben maar liefst 4 routes, waardoor u eenvoudig de belangrijkste Milaan bezienswaardigheden kunt bezoeken met een audiogids. De Hop-on Hop-off tickets kunt u hier bij Getyourguide.nl aanschaffen. Hierbij kunt u kiezen uit een ticket voor een dag (22 euro), twee dagen (25 euro) of drie dagen (28 euro). Met name deze laatste optie is erg aantrekkelijk wanneer u meerdere dagen in Milaan verblijft en bezienswaardigheden wilt bezoeken zoals het San Siro stadion welke verder van het centrum af ligt.

4. Van en naar vliegveld Milaan

Wilt u van het vliegveld naar het centrum van Milaan of omgekeerd? Kies dan hieronder de juiste luchthaven:

Vervoer in Milaan
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."