Milaan / Bezienswaardigheden / Brera

Brera wijk Milaan

Brera, de kunstzinnige en gezellige wijk in Milaan

Brera

Brera is een van de leukste wijken van Milaan. Brera is een gezellige kunstenaarswijk met tal van restaurants en modewinkels.

Beleef de sfeervolle wijk Brera

Brera ligt in het centrum van Milaan, vlak bij Castello Sforzesco en Parco Sempione. Als bezienswaardigheid kunt u in Brera de Pinacoteca di Brera bezoeken. Dit museum vindt u in de Accademia delle Belle Arti (de kunstacademie van Milaan). Maar de wijk Brera is meer dan dit, want als u door de wijk wandelt zullen u de fleurige woningen en prachtige steegjes direct opvallen. Er zijn veel planten en bloemen die het straatbeeld aantrekkelijk maken en de vele boetiekjes, cafés, restaurants en ateliers maken dit een artistieke en zeer karakteristieke wijk.

BreraVoor leuke kunstgalerijen bezoek je de wijk Brera
Brera MilaanDe wijk Brera met gezellige restaurants

Ontdek Brera op uw gemak

De wijk Brera leent zich perfect om in alle rust te verkennen. Wandel door de straatjes, loop winkeltjes in en weer uit om de sfeer te proeven en neem bij goed weer plaats op een van de vele terrasjes om lekker naar voorbij wandelende locals of bezoekers te kijken. U kunt ook de botanische tuinen in Brera naar binnen gaan (toegang is gratis) en hier de diverse planten, bomen, kruiden en bloemen zien. Het is een knusse tuin die aardig verstopt zit, waardoor het er niet vaak druk is.

Pinacoteca di BreraDe Pinacoteca di Brera, het museum in de wijk
Brera wijk MilaanDe Santa Maria del Carmine

Pinacoteca de Brera

De Pinacoteca di Brera is een kunstgalerie in de wijk Brera. Deze kunstgalerie met voornamelijk klassieke kunst is opgedeeld in 36 verschillende ruimten en in elke ruimte wordt een bepaalde periode, stroming of type kunst tentoongesteld. Een unieke ervaring is de live muziek die eens in de maand in de Pinacoteca wordt gespeeld, waarvoor u dient te reserveren. De Pinacoteca ligt in het Palazzo Brera, waar u ook naar de Brera bibliotheek, het sterrenkundig observatorium en de er om heen liggende botanische tuinen kunt gaan.


Waar ligt de Brera wijk in Milaan?

Brera
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."