Milaan / Bezienswaardigheden / Porta Nuova

Porta Nuova - Modern Milaan

Het moderne zakendistrict van Milaan

Porta Nuova Milaan

Porta Nuova is de belangrijkste zakenwijk van Milaan. Bezoek deze wijk als u het nieuwe en moderne Milaan wilt ervaren.

Info Porta Nuova

Locatie

Om de wijk Puerta Nuova te bereiken kunt u de gele metrolijn 3 naar halte Repubblica nemen. Alternatief is de groene lijn 2 en dan uitstappen bij metrohalte Garibaldi FS. Beide metrostations kunt u gebruiken als startpunt voor een wandeling.

Tip: Een leuke manier om Milaan te ontdekken is per fiets. Zo neemt op deze tour van BajaBikes een gids u mee langs de mooie plekken van Milaan, waaronder Porta Nuova.

De zakelijke wijk Porta Nuova

Wanneer u van moderne architectuur houdt of voor zaken in Milaan bent, gaat u naar Porta Nuova, dat vlak bij de wijk Brera ligt. Het betreft hier een van de belangrijkste zakendistricten van Milaan en een deel van de wijk is ingericht als voetgangersgebied, waardoor het er prettig wandelen is. Dit geeft u alle tijd om lekker in de etalages van modeboetieks en winkels van diverse ontwerpers te snuffelen of even naar binnen te gaan voor een souvenir of andere aankoop. Er zijn daarnaast voldoende barretjes om de mens weer van energie te voorzien, alvorens weer op pad te gaan.

Porta NuevaDe UniCredit toren, het hoogste gebouw in Italië
Porta Nuova MilaanDe centrale Piazza Gae Aulenti in de wijk Porta Nuova

Geschiedenis van Porta Nuova

De oorspronkelijke Porta Nuova (letterlijk Nieuwe Poort) werd in 1810 gebouwd en is een ontwerp van Zanoia. De wijk dankt zijn naam dus aan deze constructie. Na vele jaren van verval en een grote oppervlakte met ongebruikte treinsporen en industrieterreinen, waarbij het de gemeente maar niet lukte om het gebied op te knappen, besloten de autoriteiten over te gaan tot een nieuw plan. Hier is – met de medewerking van diverse buitenlandse architecten en investeerders – in veertien jaar tijd het nieuwbouwproject voor de wijk uit ontstaan. In 2005 werd uiteindelijk akkoord gegeven voor de ontwerpen die ingediend waren.

Bosco VerticaleDe Bosco Verticale woontorens in Puorta Nuova
Palazzo LombardiaHet hoge Palazzo Lombardia

Bijzondere objecten in Porta Nuova

Wie van architectuur houdt kan hier zijn hart ophalen. Denkt u bijvoorbeeld aan Piazza Gae Aulenti of Palazzo Lombardia. Wanneer u tijd heeft om naar de 39e verdieping van het Palazzo Lombardia te gaan, heeft u prachtig uitzicht. Daarnaast is er de wolkenkrabber UniCredit Tower. Dit is de hoogste constructie in heel Milaan en het kan diverse lichten aan het pand aanpassen aan speciale gelegenheden. Hiermee geeft het een aparte uitstraling als het donker is. Ook Bosco Verticale is een interessant object. Kunt u zich voorstellen dat u in een woontoren met zoveel groen woont? Er zijn maar liefst 900 bomen in de toren verwerkt en de bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijk oppervlak van bijna 9.000 vierkante meter aan terras. Van buiten is dit al een magnifiek pand, hoe zou het van binnen zijn?


Waar ligt Puerta Nuova in Milaan?

Milaan zakendistrict
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."