Milaan / Bezienswaardigheden / Galleria Vittorio Emanuele

Galleria Vittorio Emanuele II

De chique winkelgalerij in Milaan

Galleria Vittorio Emanuele

De Galleria Vittorio Emanuele II is de chique 19e eeuwse winkelgalerij naast de kathedraal van Milaan.

Info Galleria Vittorio Emanuele II

Locatie Piazza del Duomo, eenvoudig bereikbaar per metro (lijn 1 of 3 halte 'Duomo')
Entree
  • Winkelpassage is gratis
  • Bovenste etage met uitzicht € 12,00
Tijden
  • Dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur
  • Gesloten op 25 en 26 december

Winkelen in de Galleria Vittorio Emanuele II

Als u dit winkelcentrum in Milaan bezoekt, bent u natuurlijk allereerst geïnteresseerd in welke winkels er in gevestigd zijn. Maar belangrijk is ook te weten dat het hier het oudste winkelcentrum van heel Italië betreft, misschien zelfs wel van de hele wereld. Het pand bestaat al sinds 1877 en is vernoemd naar de eerste koning van het Koninkrijk Italië. De hoofdstructuur is opgebouwd uit twee passages met glazen daken, die elkaar kruisen in een centrale hal met glazen koepel. Het dak van de Galleria Vittorio Emaneule II is zowel bij dag- als nachtlicht een bijzonder element van het winkelcentrum en rond de kerstperiode is het er nog feestelijker versierd met duizenden lampjes en andere sfeervolle kerstdecoraties. Kijkt u niet alleen naar het dak en de etalages van de luxe winkels, want de mozaïeken vloer is ook uniek.

winkelpassage in MilaanDe winkelpassage in Milaan
Galleria Vittorio EmanueleDe ingang naast de kathedraal

De winkels in Galleria Vittorio Emanuele II

Naast luxe kledingmerken en accessoires vindt u hier ook boekwinkels, kunstgalerijen, een hoedenwinkel en souvenirwinkeltjes. Er is zelfs een hotel en natuurlijk zal het u in het winkelcentrum ook niet ontbreken aan diverse bars, cafés en restaurants. Wanneer u de Galleria bezoekt, zult u al snel zien dat het hier niet alleen om winkelend publiek gaat. Ook zakenlieden treffen elkaar hier graag voor de lunch, een aperitief of het diner.

Tip bij een bezoek aan de Galleria Vittorio Emanuele II

Als u er toch bent, kunt u ook maar beter vanaf de bovenste verdieping van het uitzicht over de diverse piazza’s en de daken van Milaan gaan genieten (reserveringen). U kunt helemaal rondom lopen en zelfs Porta Nuova met haar bijzondere architectuur vanaf hier zien.

Galleria Vittorio Emanuele Milaan
Galleria Vittorio Emanuele II

Waar ligt de winkelpassage in Milaan?

Het langste deel van de Galleria Vittorio Emanuele II verbindt het Piazza del Duomo en de Duomo met het Piazza della Scala en het er aan gelegen Teatro alla Scala. U kunt een bezoek aan het winkelcentrum dan ook uitstekend combineren met een diner in een van de luxe restaurants en een bezoek aan de opera. Verken daarnaast nog het Leonardo3 Museum en observeer de gasten van het Galleria Vik Milano hotel (of reserveer zelf een kamer in dit boetiek hotel).

Milaan winkelpassage
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 7 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische stedentrip in Milaan Italië gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."