Milaan / Bezienswaardigheden / San Maurizio al Monastero Maggiore

San Maurizio Milaan

San Maurizio al Monastero Maggiore, een parel in Milaan

San Maurizio al Monastero Maggiore

De San Maurizio al Monastero Maggiore is met zijn schitterende muurschilderingen misschien wel de mooiste kerk van Milaan.

Info San Maurizio al Monastero Maggiore

Locatie Corso Magenta15, dit is 250 meter van metrohalte Cairioli Castello (rode lijn 2).
Entree Gratis
Tijden
  • Dinsdag t/m zaterdag 9:30 - 17:30 uur
  • Zondag 13:30 - 17:00 uur

Laat u verrassen door de Chiesa di San Maurizio

Deze kerk staat in het centrum van Milaan en maakt van de buitenkant wellicht geen imposante indruk, maar is van binnen mooier dan de beroemde Duomo. Wanneer u de deuren van de kerk naar binnen gaat, zult u echter bijzonder opkijken van wat u hier ziet. Geen enkel plekje in de Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore is onbedekt. Alles heeft kleur, of het nu door middel van schilderijen is of mozaïek, goud blinkt overal. De pilaren, plafonds, de wanden, het is allemaal voorzien van decoraties en prints. Zo draagt deze kerk ook wel de bijnaam 'De Sixtijnse Kapel' van Milaan.

Geschiedenis van San Maurizio al Monastero Maggiore

De kerk ligt aan wat vroeger het belangrijkste klooster voor vrouwen in de stad Milaan was. In dit deel vindt u nu een Archeologisch Museum. De constructie van deze kerk heeft ongeveer vijftien jaar geduurd en heeft in de zestiende eeuw plaats gevonden. Het gebouw werd opgesplitst in twee delen – een voor de nonnen en een voor de gelovigen – en pas aan het einde van de achttiende eeuw verdween deze strikte barrière.

San Maurizio al Monasterio MaggioreDe gevel van San Maurizio al Monasterio Maggiore
San Maurizio MilaanHet prachtige interieur van de San Maurizio

Belangrijke decoratieve elementen in de kerk

U ziet vele fresco’s aan de wanden in deze kerk en ze stammen uit de zestiende eeuw. Werken zijn onder andere van Luini (zowel vader als zoon), Campi en Peterzano. Het zijn vooral religieuze afbeeldingen, van diverse heiligen, engelen, Jezus die het kruis draagt en Jezus als hij sterft. Een ander interessant object is het orgel in het gedeelte waar vroeger de nonnen zaten. Dit orgel gaat zelfs terug tot 1554 en is ontworpen door Antegnati. Wat u op zal vallen is het krachtige gebruik van kleuren in de San Maurizio al Monasterio Maggiore. U zult de gekleurde glas-in-loodramen hier dan ook helemaal niet missen.


Waar ligt de San Maurizio al Monasterio Maggiore?

Milaan Sixtijnse Kapel
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."