Milaan / Vervoer vliegveld Milaan

Van en naar vliegveld Milaan

Vervoer van de luchthaven Malpensa, Linate of Bergamo

vervoer vliegveld Milaan

Hoe komt u van de luchthaven (Malpensa, Linate of Bergamo) in het centrum van Milaan? Alle tips over het vervoer tussen het vliegveld en Milaan.

Van vliegveld naar hotel in Milaan

Wanneer u naar Milaan vliegt zijn er drie mogelijke luchthavens waar u op kunt vliegen. International Airport Malpensa (MXP) ligt op 50 kilometer ten noordwesten van Milaan en is met stip het grootste vliegveld. Vliegveld Linate (LIN) is een kleinere luchthaven op 8 kilometer ten ooster van Milaan. Tot slot is er luchthaven Milaan Orio al Serio, beter bekend als Milaan-Bergamo (BGY). Deze luchthaven ligt 50 kilometer ten westen van Milaan bij de plaats Bergamo en is vaak de bestemming van goedkopere vliegtickets en budget-airlines.

1. Van Milaan-Malpensa naar het centrum

Per bus: De goedkoopste optie om de 50 kilometer naar het centrum af te leggen. Er zijn drie busmaatschappijen (Malpensa Bus Expres, Terravision en Malpensa Shuttle) die u in net iets minder dan een uur naar het centrum van Milaan (centraal station) brengen. Bussen rijden meestal om de 30 minuten. Een enkele reist kost 10 euro en tickets kunt u eenvoudig vooraf boeken (meer info en tickets).

Per trein: Elk half vertrekt de Malpensa Express vanaf de luchthaven richting de stations Milaan Cardona óf Milaan Centraal. Bij de laatste bestemming kunt u onderweg ook eenvoudig overstappen naar een metro bij halte Garibaldi. De reis duurt ongeveer 50 minuten en een enkele reis met de trein kost 15 euro en 8 voor kinderen van 4 - 13 jaar (meer info en tickets Malpensa Express).

Per taxi: Aangezien de luchthaven 50 kilometer van het stadscentrum ligt is een taxi een dure optie. Het vaste tarief dat u zult betalen voor een rit van 45 minuten ligt rond de 95 euro enkele reis. Wilt u een taxitransfer? Dan raad ik u aan deze vooraf via Welcome Pickups te reserveren, waarbij een chauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven.

2. Van Milaan-Linate naar het centrum

Per bus: Vanaf luchthaven Linate vertrekken tal van bussen naar bestemmingen in het centrum en de omgeving van Milaan. Hierdoor kunt u al voor een paar euro een ticket kopen. Op deze website vindt u een duidelijk overzicht met alle mogelijke buslijnen. De twee meest logische buslijnen zijn lijn 73 met als eindpunt de Duomo en ten tweede de populaire Airbus welke u afzet bij het centraal station van Milaan (ritprijs is 5 euro en tickets boekt u eenvoudig online)

Per taxi: De taxi is een goed betaalbare optie vanaf deze luchthaven die slechts op 8 kilometer van de stad ligt. De rit naar uw hotel is waarschijnlijk maar een kwartier en zal met een meter rond de 30 euro kosten. Taxi's zijn volop aanwezig bij de luchthaven of u kunt vooraf via Welcome Pickups een taxi reserveren waarbij een chauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven.

3. Van Milaan-Bergamo naar het centrum

Per bus: Met stip de meest voordelige en meest gekozen optie om de 50 kilometer naar Milaan af te leggen. Er zijn meerdere busmaatschappijen zoals Terravision, Orio en Autostradale die een shuttlebus hebben tussen de luchthaven en het centrale treinstation van Milaan. De rit duurt ongeveer een uur en kost maximaal 10 euro, waarbij u tickets al eenvoudig vooraf kunt reserveren (meer info en tickets).

Per taxi: Een taxirit richting het centrum van Milaan duurt ongeveer een uur en zal u minimaal 80 euro kosten. Wilt u een taxitransfer? Dan raad ik u aan deze vooraf via Welcome Pickups te reserveren, waarbij een chauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven.

Per trein: Een omslachtige optie. U zult eerst met een bus of taxi naar het station van Bergamo moeten. Vanaf dit station kunt u de trein nemen richting Milaan.

vliegveld Milaan
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 7 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische stedentrip in Milaan Italië gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."