Milaan / Bezienswaardigheden / Colonne di San Lorenzo

Colonne di San Lorenzo Milaan

De Romeinse zuilen bij de Basilica di San Lorenzo di Milano

Colonne di San Lorenzo

De Colonne di San Lorenzo is een groep oude Romeinse zuilen in het centrum van Milaan, gelegen tegenover de basiliek van San Lorenzo.

Info Basiliek & Colonne di San Lorenzo

Locatie Corso di Porta Ticinese (halverwege de route van de Duomo naar de wijk I Navigli)
Basiliek
  • Gratis entree
  • Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 18:30 uur en zaterdag/zondag: 9:00 - 19:00 uur
  • Website

De krachtige uitstraling van de Colonne di San Lorenzo

Wanneer u naar de Basilica di San Lorenzo Maggiore in Milaan gaat, kunt u niet om de Colonne di San Lorenzo heen. Het gaat hier om zestien marmeren Korinthische zuilen en oorspronkelijk waren ze waarschijnlijk afkomstig van een oud badhuis of voormalige tempel. Overblijfselen van een badhuis en amfitheater zijn in de nabijheid gevonden. De zuilen hebben hier dus echter niet altijd gestaan. Toen de kerk na diverse tragedies (brand, instorten grote kapel) werd herbouwd, zijn de zuilen aan de rand van het plein voor de kerk geplaatst.

Het plein bij de Basilica San Lorenzo Maggiore

U kunt het zich nu misschien nog moeilijk voorstellen, maar vroeger was de hele kerk omringd door oude huisjes. Een deel ervan is nog wel ter herkennen, maar het grootste deel – aan zowel de voor- als achterzijde – is helaas gesloopt om renovatiewerkzaamheden aan de kerk te kunnen uitvoeren of heeft geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog toen bombardementen de wijk om de kerk heen geraakt hebben. Aan de voorzijde is toen het plein met het Statua di Constatino ontstaan en aan de achterzijde is daarna een park ontwikkeld. Dit park draagt officieel de naam Parco Papa Giovanni Paolo II, maar wordt lokaal Parco delle Basiliche genoemd.

Colonne di San LorenzoHet plein met de Colonne di San Lorenzo
San LorenzoDe San Lorenzo, oftewel de Sint Laurenskerk van Milaan

Waar ligt de Colonne di San Lorenzo?

Colonne di San Lorenzo
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.78%) 217 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip in Milaan gehad, mede door de goede reistips over de bezienswaardigheden van Milaan."